Αν είστε φίλοι των βιολογικών προϊόντων σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε τοπικά φρούτα, συνήθως σύκα και φραγκόσυκα.
Υπάρχουν άφθονα μετά το τέλος Ιουλίου.
Τι να πούμε για το φραγκόσυκο; Ότι έχει το πιο υπέροχο χρώμα, ότι αποτελεί γευστικό και θρεπτικό θησαυρό, ότι κρίμα που δεν το αξιοποιούμε περισσότερο ενώ ευδοκιμεί με τόση ευκολία στο νησί μας;
Το φραγκόσυκο είναι ένα φρούτο με αρκετές ευεργετικές ιδιότητες και με πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αλλά και σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και ειδικά μαγνήσιο.
Οι Συμιακές νοικοκυρές με την βοήθεια του νισεστέ ή κορν φλάουρ, το μετατρέπουν σε ένα είδος γλυκιάς και απαλής κρέμας, τη μισοκοφτή, που φτιάχνουν από το ζουμί των βρασμένων ώριμων φραγκόσυκων, την οποία διατηρούν στο ψυγείο. Η συνταγή είναι πολύ απλή, λίγο προσοχή χρειάζεται στο να αφαιρεθεί η φλούδα. Η γεύση και το άρωμα τέλειο, το χρώμα πραγματικά το κάτι άλλο!
Αν είστε τυχεροί, ίσως σαν επιδόρπιο σε κάποιο από τα πιο ψαγμένα εστιατόρια του νησιού, μπορεί και να σας το κεράσουν αντί για φρέσκα φρούτα!