Με θέα το λιμάνι και τον όρμο του Γιαλού, γευτείτε στις ταβέρνες του νησιού το πασίγνωστο συμιακό γαριδάκι
(σπάνια ποικιλία γαρίδας, πολύ μικρού μεγέθους, που ζει στη θάλασσα της περιοχής), αλλα και και μιά ακομη ξεχωριστή σπεσιαλιτε τη γαελόπιτα, γνωστή και ως αθερινόπιτα. Για τους λατρεις του κρέατος δοκιμάστε το κοκκινιστό αρνάκι με το πλιγούρι ή το κατσικάκι με πουρε ρεβιθάδας, συνταγές πραγματικά μοναδικές σε συλληψη και γευση! Όποια και να είναι η επιλογής σας, συνοδευστε τη με κάποιο κρασί από τις παρα πολλες ετικετες του ελληνικου αμπελώνα.